Соопштение за Состанокот на 6-те здруженија одржан во Охрид на 30.01.2021

Почитувани колеги, членови и поддржувачи на Музика Сега.


Сакам да ве известам дека вчера, 30.01.2021г, по покана од здружението Охридски Музички Еснаф (ОЕМ), во Охрид се оддржа состанок на претставниците на најголемите 6 музичарски здруженија од земјава. На тој состанок, за прв пат беше направен обид да се унифицараат нашите ставови, агенди и механизми со цел на покоординирано и секако поквалитетно работење. Можеме да констатираме дека состанокот беше успешен, беа утврдени целите, се потпиша и меморандум за соработка а беше формирано и координативно тело со претседателите на здруженија како негови претставници. Целта на тоа тело е подобра координација но и фокусирана енергија за што поефикасно да ги оствариме нашите зацртани цели. И без да ни беше посочено од други фактори, на секој од нас ни беше јасно дека мораме да се окрупниме и да настапуваме заеднички на еден фронт, ентитет.
Сега таа позиција си чини ја имаме и веќе од утре започнуваме со конкретни делувања, поготово околу 5 тиот пакет мерки. Ова е важен, историски момент за нас каде сите колеги сме обединети околу иста цел.
Ве молиме за ваша поддршка и доверба во идниот период. Ние секако, секоја наредна информација ќе ја споделуваме со вас.
За крај, само да потсетам: активни членови на ова здружение се само тие кои уредно платиле членарина, а само активните членови ќе бидат ставени на листата за помош. Едноставно, не постои друг начин.
Имајте убав почеток на неделата, борбата продолжува!

 

 

Трајко Симоновски
Претседател на ЗУПМ Музика Сега, Скопје

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Работно време

Понеделник - Петок / 8.30-16.30

Неработни денови

Викенди/Официјални празници

Барање за членство во ЗУПМ-Музика Сега