СООПШТЕНИЕ

Почитувани колеги музичари, после долга и напорна работа, после многу состаноци, консултации, грешење но и учење, со големо задоволство можеме да ви соопштиме дека е формирана првата комора на музичарите – Комора на музичка индустрија. Ви честитаме на сите бидејќи прв пат од осамостојувањето, македонските музичари ќе се организирани во формална и од државата прифатена […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани колеги, денеска во просториите на Сојуз – от на стопански комори ( ССК ) беа потпишани меморандуми за соработка помеѓу нашето и другите музички здруженијата од една страна и ССК од друга. Со него започнува нова фаза во нашето работење, на многу повисоко ниво и со сериозни партнери, секако правно потковани и со добра […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани членови на Музика Сега, Ве известуваме дека е извршена уплата на вашите сметки. Со здравје да си ги трошите парите. Доколку има такви кои со сигурност приложиле барање за финансиска помош до Владата до 25.05 а притоа имаат и уредна постапка за зачленување до 3 ти Јуни 2021 во нашето здружение и сепак не […]

СООПШТЕНИЕ

Почитувани членови на Музика Сега, Сакам да ве известам дека добиваме поплаки за неисплатени средства. Од тие кои доаѓаат од наши активни членови а кои навремено аплицирале, скоро сите се проверени дека им се коректни податоците и дека од наша страна, не би требало да има проблем со исплатата. Кај некои членови, бројот на трансакциска […]

СООПШТЕНИЕ

Почитувани членови на Музика Сега.  На интернет се појави документ „ Финална евалуација “ во кој наводно стојат недообработени податоци на членови на музички здруженија кои би требало да добијат помош.  Со оглед на тоа дека изгледа како да нашите членови нема да добијат помош, сакам да ве известам дека веќе е испратен официјален mail […]

ИНФОРМАЦИИ ВО ВРСКА СО ПОДИГАЊЕTO НА ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИ

Почитувани членови на Музика Сега,Сакаме да ве известиме дека вашите членски картички ќе бидат достапни да си ги подигнете на истата локација, МКЦ, од 10 – 14h до петок. Побарајте го телефонскиот број од лицето за контакт во порака. Имајте убав ден и добри ангажмани деновиве без ограничувања.Со почит,ЗУПМ “МУЗИКА СЕГА”

СООПШТЕНИЕ-ОБРАЌАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ

Почитувани членови на ЗУПМ – МУЗИКА СЕГА, музичари, музички работници, подржувачи…    Како што знаете во петокот на 04.06.2021 здружението организираше протест пред владата на Р. Македонија со цел да укаже на последните одлуки кои се донесени од страна на Владата и имаат една дискриминирачка нота. Тоа го објаснивме на самиот протест и нашето единствено […]

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ТЕРМИНОТ ЗА ПОДИГАЊЕ НА ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИЧКИ

Почитувани, Во прилог корегирана верзија на соопштението за картичките за објава. Почитувани членови на МУЗИКА СЕГА. Сакаме да ве известиме дека вашите членски картички ќе можете да ги подигнете секој ден неделава до петок од 10-14.30 во МКЦ. За контакт телефон од човекот кој ќе ви ги предаде, ве молиме пишете во коментар или на маил […]

СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ЧЛЕНСКИТЕ КАРТИ

Почитувани членови на Музика Сега Би сакале да ве известиме дека членските картички се готови. Оние наши членови, кои се денес во Скопје, можат да дојдат и да си ја подигнат својата, денес, од 18.30 – 19.30 пред МКЦ, на главниот влез. За оние кои може да почекаат, ќе биде организирано подигнување од понеделник, за […]

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ и НАЈАВА ЗА ПРОТЕСТ ЗА ПЕТОК 04.06.2021, со почеток од 12 часот пред Владата на РСМ

Почитувани членови на ЗУПМ “Музика Сега”, останати колеги од фелата и членови на останатите музички здруженија,музички работници,Почитувани членови на Владата и останатите релевантни институции, кои ги застапувате правата на граѓаните на Македонија, Почитувана јавност и наши сограѓани. Ова е нашето последно обраќање во кое ја користиме оваа интонација и динамика во изјавата! Како што и […]